Beste klant, vanaf 19 juli tot 6 augustus zijn wij gesloten wegens vakantie.
U kunt wel gewoon bestellen in deze periode, wij verzenden dan weer vanaf 6 augustus.
Bedankt voor uw begrip en wij wensen u ook een fijne vakantie toe!

Aansprakelijkheid

Magneetgigant.nl stelt zich niet aansprakelijk voor schade, die uit het ondeskundig gebruik van de magneten voortkomt. Met de aankoop van de magneten bevestigt u dat u de volgende waarschuwingen gelezen en begrepen heeft. Gelieve ook als u Neodymium magneten cadeau geeft, deze informatie erbij te geven. Leg uw kinderen de potentiele gevaren van de magneten uit.

Gevaar voor kinderen

Sterke magneten zijn niet geschikt voor kinderen. Houdt magneten buiten het bereik van kinderen. Wees voorzichtig met kleine magneten: verstikkingsgevaar! Kinderen mogen alleen magneten gebruiken onder toezicht van een ouder. Als algemene regel geldt: laat magneten nooit onbeheerd achter. Kinderen kunnen kleine magneten inslikken.
Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze bijvoorbeeld in de darm blijven vastzitten en levensgevaarlijke complicaties veroorzaken. 

Mensen die niet weten wat de magnetische kracht en de gevaren ervan zijn, kunnen gewond raken. Onderschat dit gevaar niet! Wanneer magneten elkaar aantrekken, ontstaat er een enorme kracht - u kunt bijvoorbeeld uw vingers bezeren als ze zich tussen de magneten bevinden. De kans hierop kunt u verkleinen door stevige, dikke handschoenen te dragen bij het gebruik. Test nooit magneten op uw lichaamsdelen!

Gevaar voor beschadiging, versplintering en verhitting

Magneten, en vooral neodymium magneten, zijn erg bros en kunnen daardoor eenvoudig breken wanneer er niet voorzichtig mee om wordt gegaan. U kunt ervan uitgaan dat wanneer u twee magneten, of één magneet en een metalen oppervlakte, ongecontroleerd op elkaar laat klappen dat de magneet zal breken. Dit zal dus ten alle tijde voorkomen moeten worden!

Neodymium magneten kunnen uit elkaar vallen of versplinteren wanneer ze botsen. Deze splinters zijn scherpkantig en daarom gevaarlijk. De magneetsplinters kunnen na versplintering in het rond vliegen. Ze kunnen bijvoorbeeld uw ogen verwonden. Draag ter voorkoming altijd stevige, dikke handschoenen en een veiligheidsbril.

Magneten mogen niet worden geboord of gezaagd! Magneten zullen versplinteren en het geproduceerde stof is uiterst brandbaar. Houd magneten op afstand bij vuur. Neodymium magneten verliezen kleefkracht bij een bepaald (80 grd) temperatuurbereik (demagnetisering).

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn van metaal en geleiden elektrische stroom.
Kinderen kunnen proberen magneten in een stopcontact te steken en hierbij een stroomstoot krijgen.
Magneten zijn geen speelgoed! Zorg ervoor dat de magneten niet in de handen van kinderen terechtkomen.

Elektronische apparaten

Neodymium magneten hebben een sterke magnetische kracht. Daarom is het erg belangrijk om een veiligheidsafstand te bewaren tussen magneten en objecten, bijvoorbeeld; Monitoren, tv's, apparaten voor gegevensopslag en harde schijven (zoals computers), video- en muziektapes, creditcards, floppy disks, klokken en horloges, luidsprekers en dove hulpmiddelen. Houd magneten uit de buurt van pacemakers! Let op: levensgevaar!

Pacemakers

Magneten kunnen de werking van pacemakers en geïmplanteerde defibrillatoren beïnvloeden.

•    Een pacemaker kan in de teststand worden geschakeld en een gevoel van onwelzijn    
     veroorzaken.
•    Een defibrillator werkt eventueel niet meer.
•    Houd als drager van dit soort apparaten voldoende afstand van magneten.
•    Waarschuw dragers van zulke apparaten dat ze niet in de buurt van magneten 
     mogen komen.
 
Allergie

Sommige van onze magneten hebben een vernikkelde coating. Het is bekend dat permanent contact met nikkel allergieën kan veroorzaken. Als u een allergie voor nikkel heeft, raak dan de magneten niet aan, want het is niet helemaal bekend hoeveel van het contact tot een allergie leidt. Vermijd langdurig huidcontact met de magneten.

Uitwerking op mensen

Magneetvelden van permanente magneten zoals Neodymium hebben naar de huidige stand van kennis geen meetbare positieve of negatieve uitwerking op de mens. Een bedreiging van de gezondheid door het magneetveld van een permanente magneet is onwaarschijnlijk, maar kan niet volledig worden uitgesloten. Vermijd voor uw eigen zekerheid een langdurig contact met de magneten.

Oxidatie, corrosie, roest

Onbehandelde neodymium magneten oxideren erg snel en vallen hierbij uiteen.
De meeste van onze magneten zijn ter bescherming tegen corrosie van een dunne laag nikkel-koper-nikkel voorzien. Deze coating biedt een zekere bescherming tegen corrosie, maar is niet resistent genoeg voor duurzaam buitengebruik.

-    Gebruik de magneten uitsluitend in droge omgevingen binnenshuis of bescherm de magneten tegen de invloeden uit hun omgeving.
-    Vermijd beschadiging van de coating.

Verzending per post

Magneten moeten zeer goed verpakt worden voor verzending. Als de magneten niet goed verpakt zijn kunnen ze storing veroorzaken aan de post-sorteersystemen of andere goederen waar ze mee in aanraking komen. Zorg dat de magneten zoveel mogelijk in het midden van de doos zijn verpakt. Bij verzending van meerdere magneten, plaatst u de magneten zo, dat het magneetveld zo weinig mogelijk uitstraalt. Rol de magneten in karton of rondom in piepschuim. Gebruik bij hele sterke magneten ijzeren platen om het magneetveld op te heffen.

Luchtpost

Bij verzendig d.m.v. luchtpost gelden zeer strenge regels. Magnetische straling kan de navigatieapparatuur van vliegtuigen beïnvloeden. Verstuur magneten in een verpakking waar het magnetisch veld voldoende afgeschermd is. Bij twijfel raden wij u af per luchtpost te verzenden.

De waardering van www.magneetgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1291 reviews.