Potmagneten voor professioneel gebruik. Bij potmagneten zijn de magneten ingebed in een stalen pot, wat de houdkracht van de magneet verder vergroot. 

Let op! Houd bij uw keuze voor magneten altijd rekening met het volgende;
De genoemde trekkracht is gemeten onder ideale omstandigheden. Dat wil zeggen; Plaatsing van de magneet loodrecht op een 10 mm dikke, blank stalen plaat zodat het magneetveld volledig kan worden geabsorbeerd en de maximale trekkracht behaald kan worden. 
Hoe sterker de magneet, des te dikker de stalen plaat zal moeten zijn voor volledige absorptie. Voor de allersterkste magneten wordt zelfs 20 mm staal gehanteerd tijdens de meting. Gebruikt u een te dunne (gecoate) stalen plaat voor de betreffende magneet dan heeft dit negatieve invloed op de houdkracht.

Magneten op een wand gebruiken (verticale toepassing); 
Bij het gebruik van magneten op een wand dient u rekening te houden met de zogenoemde afschuifkracht van een magneet. De magneet wil als het ware naar beneden schuiven. Dit komt door het gewicht van de magneet (incl. evt. belasting) in combinatie met de zwaartekracht. Als stelregel wordt aangehouden dat bij verticale toepassing, slechts nog 15-20% van de houdkracht overeind blijft voordat de magneet naar beneden zal schuiven. Met rubberen magneten is dit een stuk minder vanwege de grip van het rubber. Afschuifkracht kunt u compenseren door een sterkere magneet te gebruiken of een rand aan te brengen onder de magneet

Komt u er niet uit, neemt u dan gerust contact met ons op voor advies! Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste product.
De waardering van www.magneetgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1291 reviews.