De kracht van onze neodymium magneten is niet te onderschatten. Zelfs de kleinste neodymium magneten zijn zeer krachtig. Er zijn verschillende gebieden waarvoor deze magneten kunnen worden gebruikt. De volgende toepassingsgebieden zijn: industrie, solid-state technologie (Hall-sensortechnologie), werkplaats en vakmanschap, modelbouw, kantoor en magazijn, school en universiteit, maar ook in handwerk en games.

Neodymium magneten zijn gemaakt van neodymium, ijzer en boor (NdFeB) Deze magneten zijn de sterkste op aarde en daarom vele malen krachtiger dan bijvoorbeeld ferriet magneten. Ze zijn universeel toepasbaar. NdFeB-magneten zijn permanente magneten met een vaste magnetisatierichting (anisotroop) en zijn buitengewoon resistent tegen gedemagnetiseerde velden. 

Magneten van neodymium worden aangeduid met een letter en nummer, bijvoorbeeld N42. De letter zegt alles over de hittebestendigdheid en het getal over de magnetisering. Hoe hoger het getal, des te sterker de magnetisering. De maximale magnetisering is 52, zoals N52. Dit is dus de sterkste magnetisering. Deze specificaties kunt u vinden in het productoverzicht van elke magneet.

Let op! Houd bij uw keuze voor magneten altijd rekening met het volgende;
De genoemde trekkracht is gemeten onder ideale omstandigheden. Dat wil zeggen; Plaatsing van de magneet loodrecht op een 10 mm dikke, blank stalen plaat zodat het magneetveld volledig kan worden geabsorbeerd en de maximale trekkracht behaald kan worden. 
Hoe sterker de magneet, des te dikker de stalen plaat zal moeten zijn voor volledige absorptie. Voor de allersterkste magneten wordt zelfs 20 mm staal gehanteerd tijdens de meting. Gebruikt u een te dunne (gecoate) stalen plaat voor de betreffende magneet dan heeft dit negatieve invloed op de houdkracht.

Magneten op een wand gebruiken (verticale toepassing); 15-20 % oorspronkelijke trekkracht
Bij het gebruik van magneten op een wand dient u rekening te houden met de zogenoemde afschuifkracht van een magneet. De magneet wil als het ware naar beneden schuiven. Dit komt door het gewicht van de magneet (incl. evt. belasting) in combinatie met de zwaartekracht. Als stelregel wordt aangehouden dat bij verticale toepassing, slechts nog 15-20% van de houdkracht overeind blijft voordat de magneet naar beneden zal schuiven. 
Dit kunt u compenseren door een sterkere magneet te gebruiken en/of meer grip te creëren door bijvoorbeeld dun antislip rubber of een metalen tegenstuk met rand te gebruiken.

Komt u er niet uit, neemt u dan gerust contact met ons op voor advies! Weergave:


Bezig met laden...

De waardering van www.magneetgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 1291 reviews.