De kracht van onze neodymium magneten is niet te onderschatten. Zelfs de kleinste neodymium magneten zijn zeer krachtig. Er zijn verschillende gebieden waarvoor deze magneten kunnen worden gebruikt. De volgende toepassingsgebieden zijn: industrie, solid-state technologie (Hall-sensortechnologie), werkplaats en vakmanschap, modelbouw, kantoor en magazijn, school en universiteit, maar ook in handwerk en games.

Neodymium magneten zijn gemaakt van neodymium, ijzer en boor (NdFeB) Deze magneten zijn de sterkste op aarde en daarom vele malen krachtiger dan bijvoorbeeld ferriet magneten. Ze zijn universeel toepasbaar. NdFeB-magneten zijn permanente magneten met een vaste magnetisatierichting (anisotroop) en zijn buitengewoon resistent tegen gedemagnetiseerde velden. 

Magneten van neodymium worden aangeduid met een letter en nummer, bijvoorbeeld N42. De letter zegt alles over de hittebestendigdheid en het getal over de magnetisering. Hoe hoger het getal, des te sterker de magnetisering. De maximale magnetisering is 52, zoals N52. Dit is dus de sterkste magnetisering. Deze specificaties kunt u vinden in het productoverzicht van elke magneet. 
Beste klant. Deze website gebruikt cookies om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
De waardering van www.magneetgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 450 reviews.